Dongerikjole Moda Dongerikjole Vero Moda Moda VMMALOU Dongerikjole Vero Vero VMMALOU VMMALOU Vero tPztawq

Publisert: 11.02.2011, Oppdatert: 04.03.2017

Vi gjenkjenner mange trekk fra sosiale medier i realityserier som Farmen, Paradise Hotel, 71 grader nord og talentprogram som Idol og X Factor. Hvor "virkelige" er disse programmene?

 

Jeans Levi's® SKINNY SUPER Fit 710 Skinny rR8Rxvn

Mer informasjon: Gå til siden Farmen

]" href="/jpg" class="lightbox-processed">I "Farmen" skrur man tiden tilbake og skal drive en gård på gammelt vis

Jeans Levi's® SKINNY SUPER Fit 710 Skinny rR8Rxvn

Mer informasjon: Gå til siden shorts Even Even Even Denim amp;Odd Denim amp;Odd shorts amp;Odd shorts Denim Even xwng4I5

]" href="/jpg" class="lightbox-processed">I "Paradise hotel" flytter en gruppe ungdommer inn i et hotell på et eksotisk sted

Jeans Levi's® SKINNY SUPER Fit 710 Skinny rR8Rxvn

Mer informasjon: Gå til siden Big Brother-par

]" href="/jpg" class="lightbox-processed">Noen av de første deltakerne i den norske versjonen av "Big Brother"

Les mer og gjør oppgaver

Oktoberfestklær Krüger Dirndl Krüger Oktoberfestklær Dirndl Oktoberfestklær Krüger Dirndl qO06gw 

Autentisk og originalt

I programserier som de som er nevnt over har mange nordmenn fått muligheten til å komme på tv og vise seg fram. I slike program er autentisitet; det å framstille seg selv som ekte, et viktig aspekt, samtidig som man skal vise sin originalitet for å bli den utvalgte.

Å "være seg selv"

Når deltakerne i realityserier blir intervjuet, framhever de gjerne at de "er seg selv". Samtidig ser vi at de blir en del av et større spill der de ikke kan være seg selv, men der de etter hvert inntar en rolle i spillet. Deltakerne uttrykker gjerne at "jeg er meg selv i spillet", "jeg spiller meg selv" osv., men kan man spille seg selv i spillet?

Reality og postmoderne teori

Ser vi dette i lys av postmoderne teori, kan vi si at det blir en utvisking av skillet mellom virkeligheten slik den framstilles i ulike medier og den virkelige virkeligheten (hva nå den er). Det oppstår altså en framstilt virkelighet, og denne framstilte virkeligheten vil prege individet i den virkelige virkeligheten.

Den du framstår som i en realityserie, vil prege deg i det virkelige livet, selv om du i realityserien var en del av et spill der du "var deg selv". Skriver du en blogg, vil bloggen bli en framstilling av deg som også vil prege deg i virkeligheten. Det framstilte livet kan slik bli viktigere og mer sentralt enn det virkelige livet.

 

Oppgaver